Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Porcjami wkładać do rondla przygotowane warzywa: paprykę, cukinię i pomidory. Gdy wszystkie się podsmażą, dodać ziół i przyprawy do smaku. Wrzucić osaczone i podsmażone wcześniej bakłażany. Przykryć rondel i dusić 30 min na wolnym ogniu.

DESER
ciasto marchewkowe
SKLADNIKI NA 8 PORCJI:

Rodzynki (lub figi) dusić 30 min w soku jabłkowym (300 ml), odcedzić i zmiksować. Nagrzać piekarnik do 160oC i pergaminem wyłożyć okrągłą tortownicę (można również upiec ciasto w formie podłużnej lub kwadratowej). Utrzeć masło, ż stanie się puszyste. Ubić jajka, wymieszać z mąką i całość ubić z masłem. Wymieszać z marchwią i masą rodzynkową. Przełożyć do przygotowanej formy i
Porcjami wkładać do rondla przygotowane warzywa: paprykę, cukinię i pomidory. Gdy wszystkie się podsmażą, dodać ziół i przyprawy do smaku. Wrzucić osaczone i podsmażone wcześniej bakłażany. Przykryć rondel i dusić 30 min na wolnym ogniu.<br>&lt;gap&gt;<br>DESER<br>ciasto marchewkowe<br>SKLADNIKI NA 8 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Rodzynki (lub figi) dusić 30 min w soku jabłkowym (300 ml), odcedzić i zmiksować. Nagrzać piekarnik do 160oC i pergaminem wyłożyć okrągłą tortownicę (można również upiec ciasto w formie podłużnej lub kwadratowej). Utrzeć masło, ż stanie się puszyste. Ubić jajka, wymieszać z mąką i całość ubić z masłem. Wymieszać z marchwią i masą rodzynkową. Przełożyć do przygotowanej formy i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego