śmietanę z jabłkiem, dodaj tarty chrzan lub szczyptę curry w proszku, dopraw solą do smaku. Gotowy sos wstaw n kilka godzin do lodówki.<br>Mięso pokrój w niewielkie kawałki, przełóż na półmisek, udekoruj drobno posiekaną zieleniną (natką pietruszki lub zielenina (natką pietruszki lub koperkiem) i liśćmi sałaty. Podawaj z sosem śmietanowo-jabłkowym i pieczywem jako przekąskę lub danie na kolację.<br>RADA: gotując kurczaka, zalej go taką ilością wody, by ledwie go przykrywała. Gotuj na małym ogniu, dokładnie zbierając pianę.<br><tit>DOBRE RADY</><br>MIĘSO<br>KROKIETY Z WOŁOWINĄ<br><gap><br>800 g ziemniaków,<br>500 g chudej wołowiny,<br>50 g masła,<br>100 g cebuli,<br>40 g mąki,<br>100