niebieskiej, o ciekawej aparycji i bardzo smaczne. Oto przepis na indiańską zapiekankę z kukurydzy żółtej lub białej. Sześć kolb kukurydzy golimy, jak wyżej. Odkładamy szklankę ziaren, z reszty zaś robimy w mikserze purée, dodając pół szklanki mleka. Powinno być gładziutkie, więc miksujemy około dwóch minut na wysokich obrotach. Ubijamy pięć jaj, dodajemy purée, ziarna, 200 g słodkiej śmietanki, 100 g utartego, żółtego sera typu<name type="prod">Münster</> (miękki, łagodny), po łyżce posiekanego koperku i natki pietruszki, sól i pieprz.<br>W piekarniku nagrzanym do 160 stopni umieszczamy brytfannę, a w niej naczynie wysmarowane masłem, wysypane tartą bułką i zawierające przygotowaną masę kukurydziano-serowo-jajeczną. Wlewamy