Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przekrój
Nr: 37 (2934)
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 2001
niebieskiej, o ciekawej aparycji i bardzo smaczne. Oto przepis na indiańską zapiekankę z kukurydzy żółtej lub białej. Sześć kolb kukurydzy golimy, jak wyżej. Odkładamy szklankę ziaren, z reszty zaś robimy w mikserze purée, dodając pół szklanki mleka. Powinno być gładziutkie, więc miksujemy około dwóch minut na wysokich obrotach. Ubijamy pięć jaj, dodajemy purée, ziarna, 200 g słodkiej śmietanki, 100 g utartego, żółtego sera typuMünster (miękki, łagodny), po łyżce posiekanego koperku i natki pietruszki, sól i pieprz.
W piekarniku nagrzanym do 160 stopni umieszczamy brytfannę, a w niej naczynie wysmarowane masłem, wysypane tartą bułką i zawierające przygotowaną masę kukurydziano-serowo-jajeczną. Wlewamy
niebieskiej, o ciekawej aparycji i bardzo smaczne. Oto przepis na indiańską zapiekankę z kukurydzy żółtej lub białej. Sześć kolb kukurydzy golimy, jak wyżej. Odkładamy szklankę ziaren, z reszty zaś robimy w mikserze purée, dodając pół szklanki mleka. Powinno być gładziutkie, więc miksujemy około dwóch minut na wysokich obrotach. Ubijamy pięć jaj, dodajemy purée, ziarna, 200 g słodkiej śmietanki, 100 g utartego, żółtego sera typu&lt;name type="prod"&gt;Münster&lt;/&gt; (miękki, łagodny), po łyżce posiekanego koperku i natki pietruszki, sól i pieprz.<br>W piekarniku nagrzanym do 160 stopni umieszczamy brytfannę, a w niej naczynie wysmarowane masłem, wysypane tartą bułką i zawierające przygotowaną masę kukurydziano-serowo-jajeczną. Wlewamy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego