Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika na pół godziny. Podawaj na gorąco lub na zimno z pieczywem.
RADA: łatwiej uda ci się uformować wałek z farszu, jeśli wcześniej zmoczysz ręce w zimnej wodzie lub rozkłóconym surowym jajku.

PRZYSTAWKA
JAJKA Z KALMARAMI

Dla 6 osób Przygotowanie: 30 min 157 kcal
5 jajek,
200 g kalmarów,
50 g majonezu,
1 marchewka,
kilka liści sałaty,
zielenina,
sól,
mielony czarny pieprz
Dokładnie umyj jajka i ugotuj je na twardo. Zalej zimną wodą, obierz, przekrój wzdłuż na pól i ostrożnie wyjmij żółtka. Z białek poodkrawaj czapeczki, by połówki jajek łatwiej można było ułożyć na półmisku.
Oczyszczone
i wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika na pół godziny. Podawaj na gorąco lub na zimno z pieczywem.<br>RADA: łatwiej uda ci się uformować wałek z farszu, jeśli wcześniej zmoczysz ręce w zimnej wodzie lub rozkłóconym surowym jajku.<br>&lt;gap&gt;<br>PRZYSTAWKA<br>JAJKA Z KALMARAMI<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 30 min 157 kcal<br>5 jajek,<br>200 g kalmarów,<br>50 g majonezu,<br>1 marchewka,<br>kilka liści sałaty, <br>zielenina,<br>sól,<br>mielony czarny pieprz<br>Dokładnie umyj jajka i ugotuj je na twardo. Zalej zimną wodą, obierz, przekrój wzdłuż na pól i ostrożnie wyjmij żółtka. Z białek poodkrawaj czapeczki, by połówki jajek łatwiej można było ułożyć na półmisku.<br>Oczyszczone
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego