Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 37
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
szt.) w cenie 7,9 zł, przysmak wegetariański za 6,9 zł. W "Podkowie" do przyrządzania dań w wielu przypadkach używa się grilla, np. filet z kurczaka po tatrzańsku z masłem ziołowym za 11,9 zł, szaszłyk drobiowy po węgiersku 13,9 zł, schab wieprzowy po gazdowsku z boczkiem i jajkiem sadzonym 12,9 zł, polędwica wołowa pikantna w cenie 13,9 zł. Zwróciłem uwagę na mix grill z trzech gatunków mięsa - 15,9 zł, który postanowiłem spróbować w towarzystwie talarków ziemniaków i surówki z białej kapusty. Po dłuższej chwili postawiono przede mną talerz, na którym figurowały różnokolorowe plastry - ciemna wołowina, nieco
szt.) w cenie 7,9 zł, przysmak wegetariański za 6,9 zł. W "Podkowie" do przyrządzania dań w wielu przypadkach używa się grilla, np. filet z kurczaka po tatrzańsku z masłem ziołowym za 11,9 zł, szaszłyk drobiowy po węgiersku 13,9 zł, schab wieprzowy po gazdowsku z boczkiem i jajkiem sadzonym 12,9 zł, polędwica wołowa pikantna w cenie 13,9 zł. Zwróciłem uwagę na mix grill z trzech gatunków mięsa - 15,9 zł, który postanowiłem spróbować w towarzystwie talarków ziemniaków i surówki z białej kapusty. Po dłuższej chwili postawiono przede mną talerz, na którym figurowały różnokolorowe plastry - ciemna wołowina, nieco
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego