Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
pociętych w słupki, paski lub romby, stanowi atrakcyjny dodatek do posiłku. Przed pokrojeniem należy usunąć ze środka gniazda nasienne.
Szef kuchni radzi
Zanim zaczniesz smażyć warzywa, pokrój je na kawałki wielkości kęsa.
SŁUPKI I WSTĄŻKI
Pokrojenie warzyw w słupki albo wstążki (za pomocą skrobak do ziemniaków) - to najprostsze sposoby cięci jarzyn do potraw, przygotowanych po chińsku. Idealne do tego będą marchew, seler i cukinia.
Uwaga!
Jeśli łączysz różne warzywa, pamiętaj, by kroić je na równe kawałki. Dzięki temu podczas gotowania osiągną jednakową miękkość.
OWOCE I WARZYWA 3
Chińskie sosy
SOS Z SEZAMU I PAPRYKI

SKŁADNIKI
1 łyżka ziaren sezamu
1 łyżka
pociętych w słupki, paski lub romby, stanowi atrakcyjny dodatek do posiłku. Przed pokrojeniem należy usunąć ze środka gniazda nasienne.<br>Szef kuchni radzi<br>Zanim zaczniesz smażyć warzywa, pokrój je na kawałki wielkości kęsa.<br>SŁUPKI I WSTĄŻKI<br>Pokrojenie warzyw w słupki albo wstążki (za pomocą skrobak do ziemniaków) - to najprostsze sposoby cięci jarzyn do potraw, przygotowanych po chińsku. Idealne do tego będą marchew, seler i cukinia.<br>Uwaga!<br>Jeśli łączysz różne warzywa, pamiętaj, by kroić je na równe kawałki. Dzięki temu podczas gotowania osiągną jednakową miękkość.<br>OWOCE I WARZYWA 3<br>Chińskie sosy<br>SOS Z SEZAMU I PAPRYKI<br>&lt;gap&gt;<br>SKŁADNIKI<br>1 łyżka ziaren sezamu<br>1 łyżka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego