Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
stołowe mąki pszennej,
4 ząbki czosnku,
1-2 kostki bulionu drobiowego,
200 g tartego parmezanu,
1 średnia cebula,
50 g selera,
sól,
pieprz do smaku,
zielenina
Bekon pokrój w cieniutkie paseczki i podsmaż na mocno rozgrzanej patelni (bez tłuszczu), następnie dodaj pokrojoną w drobna kostkę cebulę i podsmaż ją na jasnozłoty kolor.
Obierz i umyj selera, zetrzyj go na tarce.
W dużym garnku zgotuj wodę, wrzuć do niej kostki bulionowe, dodaj seler i podsmażona cebulkę z bekonem. Gotuj na małym ogniu.
Obierz ziemniaki, pokrój w niewielką kostkę i włóż do oddzielnego garnka, gotuj, aż zaczną się rozpadać. Ugotowane ziemniaki rozgnieć na
stołowe mąki pszennej,<br>4 ząbki czosnku,<br>1-2 kostki bulionu drobiowego,<br>200 g tartego parmezanu,<br>1 średnia cebula,<br>50 g selera,<br>sól,<br>pieprz do smaku,<br>zielenina<br>Bekon pokrój w cieniutkie paseczki i podsmaż na mocno rozgrzanej patelni (bez tłuszczu), następnie dodaj pokrojoną w drobna kostkę cebulę i podsmaż ją na jasnozłoty kolor.<br>Obierz i umyj selera, zetrzyj go na tarce.<br>W dużym garnku zgotuj wodę, wrzuć do niej kostki bulionowe, dodaj seler i podsmażona cebulkę z bekonem. Gotuj na małym ogniu.<br>Obierz ziemniaki, pokrój w niewielką kostkę i włóż do oddzielnego garnka, gotuj, aż zaczną się rozpadać. Ugotowane ziemniaki rozgnieć na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego