Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
octem. Odstaw na jakiś czas, dopóki woda nie ostygnie.
Dowolną rybę (wędzoną makrelę, pstrąga lub ryby z puszki) pokrój w niewielkie kawałki lub rozgnieć widelcem.
Ugotuj jajka na twardo. W tym czasie przygotuj sos do sałatki. Wymieszaj majonez ze śmietaną w proporcjach 1:1 i wyciśnij do sosu sok z jednej cytryny. Do salaterki przełóż ugotowany i osączony ryż, osączoną z marynaty cebulę, ryby i pokrojone w cząstki jajka. Wymieszaj i polej sałatkę sosem, dopraw solą i pieprzem do smoku.
Jeśli chcesz, by sałatka był; bardziej pikantna, dodaj do niej zmiażdżony w prasce lub drobniutko pokrojony ząbek czosnku. Przed podaniem posyp
octem. Odstaw na jakiś czas, dopóki woda nie ostygnie.<br>Dowolną rybę (wędzoną makrelę, pstrąga lub ryby z puszki) pokrój w niewielkie kawałki lub rozgnieć widelcem.<br>Ugotuj jajka na twardo. W tym czasie przygotuj sos do sałatki. Wymieszaj majonez ze śmietaną w proporcjach 1:1 i wyciśnij do sosu sok z jednej cytryny. Do salaterki przełóż ugotowany i osączony ryż, osączoną z marynaty cebulę, ryby i pokrojone w cząstki jajka. Wymieszaj i polej sałatkę sosem, dopraw solą i pieprzem do smoku.<br>Jeśli chcesz, by sałatka był; bardziej pikantna, dodaj do niej zmiażdżony w prasce lub drobniutko pokrojony ząbek czosnku. Przed podaniem posyp
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego