Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
szczyptę soli i wanilię (przeciąć laskę i wyskrobać z niej środek). Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i wstawić do rozgrzanego do 200oC piekarnika. Wyjąć je na ściereczkę (spodem do gory), usunąć papier i szybko zwinąć razem ze ściereczką. Pozostawić do ostygnięcia na 1-2 godz.
Kawę i kakao rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku. Dodać połamaną na kawałki czekoladę, rozpuścić na parze. Ostudzić. Masło utrzeć z cukrem. Stale ubijając dodawać po łyżce mieszaninę czekolady, kawy i kakao. Na końcu wlać rum. Ucierać, aż powstanie gęsta, puszysta masa.
Biszkopt wyjąć ze ściereczki, posmarować kremem (4 łyżki kremu odłożyć) powtórnie zwinąć
szczyptę soli i wanilię (przeciąć laskę i wyskrobać z niej środek). Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i wstawić do rozgrzanego do 200oC piekarnika. Wyjąć je na ściereczkę (spodem do gory), usunąć papier i szybko zwinąć razem ze ściereczką. Pozostawić do ostygnięcia na 1-2 godz.<br>Kawę i kakao rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku. Dodać połamaną na kawałki czekoladę, rozpuścić na parze. Ostudzić. Masło utrzeć z cukrem. Stale ubijając dodawać po łyżce mieszaninę czekolady, kawy i kakao. Na końcu wlać rum. Ucierać, aż powstanie gęsta, puszysta masa.<br>Biszkopt wyjąć ze ściereczki, posmarować kremem (4 łyżki kremu odłożyć) powtórnie zwinąć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego