Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
przyrządzania potraw z kurczaka, musimy umyć go z zewnątrz i od wewnątrz. Jeśli zamierzamy użyć mięsa mrożonego, rozmrażajmy je stopniowo, w temperaturze pokojowej. Po każdej czynności umyjmy ręce.
Wartości odżywcze
Mięso kurczaków jest bogatym źródłem białka i zawiera bardzo mało tłuszczu (100 g chudego mięsa ma tylko 121 kcal). Bardziej kaloryczną skórę można zdjąć przed przyrządzaniem mięsa, lecz to właśnie ona jest dla niektórych największym przysmakiem...
TECHNIKI
MIĘSO, DROB I DZICZYZNA 1
Faszerowanie
1 Nadzienie schłodzić. Farsz, zawierający zboża (np. ryż), pęcznieje podczas pieczenia, dlatego nie należy wkładać go zbyt wiele do kurczaka.
2 Kurczaka nadziewać farszem od tyłu. Nie warto
przyrządzania potraw z kurczaka, musimy umyć go z zewnątrz i od wewnątrz. Jeśli zamierzamy użyć mięsa mrożonego, rozmrażajmy je stopniowo, w temperaturze pokojowej. Po każdej czynności umyjmy ręce.<br>Wartości odżywcze<br>Mięso kurczaków jest bogatym źródłem białka i zawiera bardzo mało tłuszczu (100 g chudego mięsa ma tylko 121 kcal). Bardziej kaloryczną skórę można zdjąć przed przyrządzaniem mięsa, lecz to właśnie ona jest dla niektórych największym przysmakiem...<br>TECHNIKI<br>MIĘSO, DROB I DZICZYZNA 1<br>Faszerowanie<br>1 Nadzienie schłodzić. Farsz, zawierający zboża (np. ryż), pęcznieje podczas pieczenia, dlatego nie należy wkładać go zbyt wiele do kurczaka.<br>2 Kurczaka nadziewać farszem od tyłu. Nie warto
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego