Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
przypadku, gdy miód jest bardzo gęsty rozcieńczyć go odrobiną cieplej, przegotowanej wody.
Sos tatarsko-musztardowy
Dla 4 osób
4 jajka, 2 łyżeczki Musztardy Sarepskiej KAMIS, 1 łyżeczka Musztardy Czosnkowej KAMIS, szklanka oleju z pestek winogron lub oleju słonecznikowego, 2 łyżki Octu Winnego z białego wina KAMIS, 3 korniszony, 2 łyżki kaparów, szczypta Estragonu KAMIS, mała cebula, Pieprz czarny mielony KAMIS, sól.
Jajka ugotować na twardo. Żółtka jaj oddzielić od białek. W miseczce rozgnieść żółtka, dodać musztardy, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Powoli wlewać olej i miksować, aż do uzyskania gęstej, jednolitej konsystencji. Następnie dodać ocet, drobno posiekane białka, korniszony, cebule
przypadku, gdy miód jest bardzo gęsty rozcieńczyć go odrobiną cieplej, przegotowanej wody.<br>Sos tatarsko-musztardowy<br>Dla 4 osób<br>4 jajka, 2 łyżeczki Musztardy Sarepskiej &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, 1 łyżeczka Musztardy Czosnkowej &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, szklanka oleju z pestek winogron lub oleju słonecznikowego, 2 łyżki Octu Winnego z białego wina &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, 3 korniszony, 2 łyżki kaparów, szczypta Estragonu &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, mała cebula, Pieprz czarny mielony &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, sól.<br>Jajka ugotować na twardo. Żółtka jaj oddzielić od białek. W miseczce rozgnieść żółtka, dodać musztardy, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Powoli wlewać olej i miksować, aż do uzyskania gęstej, jednolitej konsystencji. Następnie dodać ocet, drobno posiekane białka, korniszony, cebule
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego