Typ tekstu: Książka
Autor: Hamrol Adam, Mantura Władysław
Tytuł: Zarządzanie jakością. Teoria i praktyka
Rok wydania: 2002
Rok powstania: 1998
optymalizację jakości projektowej. Kategorie ekonomiczne uwzględniane w generowaniu jakości projektowej dotyczą całokształtu zewnętrznych i wewnętrznych uwarunkowań działalności przedsiębiorstwa, a w szczególności docelowego rynku nabywców oraz rynku zaopatrzenia w środki produkcji. W przypadku projektowania wyrobu finalnego są to kategorie ekonomiczne charakteryzujące uwarunkowania cyklu istnienia wyrobu (podrozdział 4.3). Dla całego cyklu kardynalne znaczenie mają decyzje jakościowe, podejmowane w fazie przygotowania produkcji. W tej fazie powstaje m.in. ekonomiczne zoptymalizowana jakość projektowa wyrobów finalnych oraz podstawowych procesów technologicznych, które mają zapewnić postulowaną jakość wykonania tych wyrobów.
W fazie produkcji decyzyjne problemy zarządzania jakością koncentrują się wokół problematyki osiągania, utrzymania oraz doskonalenia jakości wykonania
optymalizację jakości projektowej. Kategorie ekonomiczne uwzględniane w generowaniu jakości projektowej dotyczą całokształtu zewnętrznych i wewnętrznych uwarunkowań działalności przedsiębiorstwa, a w szczególności docelowego rynku nabywców oraz rynku zaopatrzenia w środki produkcji. W przypadku projektowania wyrobu finalnego są to kategorie ekonomiczne charakteryzujące uwarunkowania cyklu istnienia wyrobu (podrozdział 4.3). Dla całego cyklu kardynalne znaczenie mają decyzje jakościowe, podejmowane w fazie przygotowania produkcji. W tej fazie powstaje m.in. ekonomiczne zoptymalizowana jakość projektowa wyrobów finalnych oraz podstawowych procesów technologicznych, które mają zapewnić postulowaną jakość wykonania tych wyrobów.<br>W fazie produkcji decyzyjne problemy zarządzania jakością koncentrują się wokół problematyki osiągania, utrzymania oraz doskonalenia jakości wykonania
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego