Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Witold Karol Borowski
Tytuł: strona o książkach, fotografii, Bieszczadach, żółwiach i kulinariach
Rok: 2003
miękka np. klaps), truskawki (naturalnie dojrzewające), poziomki, jagody, winogrona (bez skórek i pestek), morele, nektaryny, brzoskwinie (bez skórki).
Warzywa:
marchew (najlepiej słodka), sałata (świeża), cykoria (liście), ogórek (zielony).
Nasiona:
słonecznika, dyni, kiełki pszenicy (do 1 cm).
Liście mniszka lekarskiego.
Mięso: wołowe, cielęce, końskie, baranina
(polędwica, serce, wątroba).
Ryby słodkowodne:
leszcz, karp, karaś, płoć, pstrąg, stynka.
Także niektóre rybki akwariowe: danio, mieczyk, gupik.
Drobiazg:
żaby i ich kijanki, ślimaki w skorupkach np. winniczki (ślimaki bez skorup mogą być trujące), dżdżownice, świerszcze, rureczniki, larwy komarów, larwy mączniaka, rozwielitki.
Białko zwierzęce:
gotowane jajo kurze, biały ser (półtłusty lub chudy)

W żadnym wypadku nie wolno
miękka np. klaps), truskawki (naturalnie dojrzewające), poziomki, jagody, winogrona (bez skórek i pestek), morele, nektaryny, brzoskwinie (bez skórki). <br>Warzywa:<br>marchew (najlepiej słodka), sałata (świeża), cykoria (liście), ogórek (zielony). <br>Nasiona:<br>słonecznika, dyni, kiełki pszenicy (do 1 cm).<br>Liście mniszka lekarskiego.<br>Mięso: wołowe, cielęce, końskie, baranina<br>(polędwica, serce, wątroba). <br>Ryby słodkowodne:<br>leszcz, karp, karaś, płoć, pstrąg, stynka.<br>Także niektóre rybki akwariowe: danio, mieczyk, gupik. <br>Drobiazg:<br>żaby i ich kijanki, ślimaki w skorupkach np. winniczki (ślimaki bez skorup mogą być trujące), dżdżownice, świerszcze, rureczniki, larwy komarów, larwy mączniaka, rozwielitki. <br>Białko zwierzęce:<br>gotowane jajo kurze, biały ser (półtłusty lub chudy)<br><br>W żadnym wypadku nie wolno
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego