Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
odciśnij przez gazę lub bardzo gęste sito, a powstały sok schłodź w lodowce.
Pulpę owocową zlej gorącą wodą i na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, gotuj przez 10 minut. Następnie przecedź i odstaw, by lekko ostygła. Dodaj cukier, ponownie doprowadź do wrzenia, następnie, cały czas mieszając, powoli wsypuj kaszę manną. Nie przerywając mieszania, gotuj jeszcze 10-15 minut, ż masa zgęstnieje. Połącz masę z sokiem żurawinowym, dokładnie wymieszaj, schłodź i ubij mikserem lub trzepaczką na gęsty, jednolity krem. Od razu rozlej go do pucharków lub miseczek opłukanych zimną wodą. Polej deser resztą soku żurawinowego i n kilka godzin włóż do
odciśnij przez gazę lub bardzo gęste sito, a powstały sok schłodź w lodowce.<br>Pulpę owocową zlej gorącą wodą i na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, gotuj przez 10 minut. Następnie przecedź i odstaw, by lekko ostygła. Dodaj cukier, ponownie doprowadź do wrzenia, następnie, cały czas mieszając, powoli wsypuj kaszę manną. Nie przerywając mieszania, gotuj jeszcze 10-15 minut, ż masa zgęstnieje. Połącz masę z sokiem żurawinowym, dokładnie wymieszaj, schłodź i ubij mikserem lub trzepaczką na gęsty, jednolity krem. Od razu rozlej go do pucharków lub miseczek opłukanych zimną wodą. Polej deser resztą soku żurawinowego i n kilka godzin włóż do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego