Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
wodnej czekoladą. Pozostawić do zastygnięcia.
Nasza rada
Dekoracje wykonać najłatwiej za pomocą tutki z pergaminu, którą napełniamy płynną czekoladą, odcinamy rożek i wyciskając zawartość kreślimy na ciastkach dowolne wzory.
Mak z łamańcami

300 g maku, litr mleka, 1.2 szklanki miodu, po 100 g migdałów i orzechów laskowych lub włoskich, kawałek laski wanilii, 100 g rodzynków
Ciasto
250 g mąki krupczatki, 150 g masła, 3 żółtka, 2-3 łyżki śmietany, 30 g cukru
Z podanych składników zagnieść ciasto. Wstawić je do lodówki.
Mak opłukać, zalać mlekiem, gotować tak długo, aż ziarna dadzą się rozetrzeć w palcach. Odcedzić i zemleć.
Migdały i
wodnej czekoladą. Pozostawić do zastygnięcia.<br>Nasza rada<br>Dekoracje wykonać najłatwiej za pomocą tutki z pergaminu, którą napełniamy płynną czekoladą, odcinamy rożek i wyciskając zawartość kreślimy na ciastkach dowolne wzory.<br>Mak z łamańcami<br>&lt;gap&gt;<br>300 g maku, litr mleka, 1.2 szklanki miodu, po 100 g migdałów i orzechów laskowych lub włoskich, kawałek laski wanilii, 100 g rodzynków<br>Ciasto<br>250 g mąki krupczatki, 150 g masła, 3 żółtka, 2-3 łyżki śmietany, 30 g cukru<br> Z podanych składników zagnieść ciasto. Wstawić je do lodówki.<br>Mak opłukać, zalać mlekiem, gotować tak długo, aż ziarna dadzą się rozetrzeć w palcach. Odcedzić i zemleć.<br>Migdały i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego