Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
zagotować
dodając 50 g (2 czubate łyżki) cukru.
3. Odsunąć wodę z ognia,
wlać rozmieszany proszek
i ciągle mieszając zagotować.
4. Kisiel wlać do salaterek lub szklanej misy
i pozostawić do ostygnięcia.
1 porcja pokrywa min. 25% dziennego zapotrzebowania na
WITAMINĘ C.
Z jednej torebki można przyrządzić 4 porcje gotowego kisielu (po 140 g).
100 g kisielu w proszku zawiera min. 150 mg witaminy C.
Polecamy podawać ze świeżymi lub mrożonymi owocami, z mlekiem
lub przetworami mlecznymi.
Kisiel witaminizowany w proszku.
Składniki: skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, regulator
kwasowości: kwas cytrynowy, substancja aromatyczna, aromat truskawkowy
identyczny z naturalnym, witamina C, sól, barwnik
zagotować <br>dodając 50 g (2 czubate łyżki) cukru.<br>3. Odsunąć wodę z ognia,<br> wlać rozmieszany proszek<br> i ciągle mieszając zagotować.<br>4. Kisiel wlać do salaterek lub szklanej misy <br>i pozostawić do ostygnięcia.<br>1 porcja pokrywa min. 25% dziennego zapotrzebowania na <br>WITAMINĘ C.<br>Z jednej torebki można przyrządzić 4 porcje gotowego kisielu (po 140 g).<br>100 g kisielu w proszku zawiera min. 150 mg witaminy C.<br>Polecamy podawać ze świeżymi lub mrożonymi owocami, z mlekiem<br>lub przetworami mlecznymi.<br>Kisiel witaminizowany w proszku.<br>Składniki: skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, regulator <br>kwasowości: kwas cytrynowy, substancja aromatyczna, aromat truskawkowy<br>identyczny z naturalnym, witamina C, sól, barwnik
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego