Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
dużymi oczkami lub drobno posiekaj. Stale mieszając, by się nie przypaliły, podsmaż je na gorącym oleju na jasnozłoty kolor.
Przygotuj kluski. Ugotuj gęstą kaszę manną, stale ją mieszając, by nie utworzyły się grudki. Gdy ostygnie, dokładnie wymieszaj ją z surowym jajkiem i miękkim masłem, następnie z otrzymanej my uformuj niewielkie kluseczki. Ugotuj je w lekko osolonej wodzie i odcedź na durszlaku.
Podgrzej bulion, w którym gotowały się krewetki. Do wrzącego bulionu włóż przygotowane, podsmażone warzywa, gotuj zupę około 5-10 minut, następnie dodaj pokrojone krewetki, ewentualnie odrobinę wegety, sól i pieprz do smaku i odstaw zupę pod przykryciem na 10-15
dużymi oczkami lub drobno posiekaj. Stale mieszając, by się nie przypaliły, podsmaż je na gorącym oleju na jasnozłoty kolor.<br>Przygotuj kluski. Ugotuj gęstą kaszę manną, stale ją mieszając, by nie utworzyły się grudki. Gdy ostygnie, dokładnie wymieszaj ją z surowym jajkiem i miękkim masłem, następnie z otrzymanej my uformuj niewielkie kluseczki. Ugotuj je w lekko osolonej wodzie i odcedź na durszlaku.<br>Podgrzej bulion, w którym gotowały się krewetki. Do wrzącego bulionu włóż przygotowane, podsmażone warzywa, gotuj zupę około 5-10 minut, następnie dodaj pokrojone krewetki, ewentualnie odrobinę wegety, sól i pieprz do smaku i odstaw zupę pod przykryciem na 10-15
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego