Kotlety odwracać szerokim nożem lub specjalną łopatką, gdy ładnie zrumienią się na jednej stronie. Usmażone składać do płaskiego rondla z niewielką ilością rozgrzanego tłuszczu, skropić z wierzchu zimną wodą., przykryć. Utrzymywać jeszcze w ten sposób na niewielkim ogniu (najlepiej położyć pod garnek azbestową siatkę) 10 - 15 minut.<br>W czasie smażenia kotletów można ugotować ziemniaki i przyrządzić surówkę.<br><br><tit1>Z CZEGO SURÓWKĘ?<br>Z SAŁATY, PORA I PAPRYKI</tit1><br>1 duża główka sałaty, 1 duży por, 1 - 2 strąki marynowanej papryki, 3 łyżki oleju sojowego, pół płaskiej łyżeczki soli, 1 ząbek czosnku, sok z pół cytryny, łyżka usiekanej zielonej pietruszki lub szczypiorku.<br>Sałatę rozdzielić na