Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
farsz: 60 dag ziemniaków, 25 dag twarogu, 1 średnia cebula, tłuszcz do smażenia, 10 dag boczku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Obierz, ugotuj i przepuść przez praskę ziemniaki. Wymieszaj je z twarogiem. Posiekaj i podsmaż n tłuszczu cebulę. Dodaj ją do masy ziemniaczanej.
2. Przygotuj ciasto. Potem je rozwałkuj i szklanką wytnij krążki. Na każdy nałóż po porcji farszu. Zlep brzegi i wrzuć pierogi n wrzątek. Gotuj do wypłynięcia. Podaj z podsmażonym boczkiem.

Sałatka z białą kapustą
(Z RZODKIEWKAMI I SZCZYPIORKIEM)
Produkty na 4 porcje:
pól główki białej kapusty, pęczek rzodkiewek, puszka kukurydzy, pęczek szczypiorku, pieprz i sól, 4 łyżki majonezu, natka pietruszki
farsz: 60 dag ziemniaków, 25 dag twarogu, 1 średnia cebula, tłuszcz do smażenia, 10 dag boczku<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Obierz, ugotuj i przepuść przez praskę ziemniaki. Wymieszaj je z twarogiem. Posiekaj i podsmaż n tłuszczu cebulę. Dodaj ją do masy ziemniaczanej.<br>2. Przygotuj ciasto. Potem je rozwałkuj i szklanką wytnij krążki. Na każdy nałóż po porcji farszu. Zlep brzegi i wrzuć pierogi n wrzątek. Gotuj do wypłynięcia. Podaj z podsmażonym boczkiem.<br>&lt;gap&gt;<br>Sałatka z białą kapustą<br>(Z RZODKIEWKAMI I SZCZYPIORKIEM)<br>Produkty na 4 porcje:<br>pól główki białej kapusty, pęczek rzodkiewek, puszka kukurydzy, pęczek szczypiorku, pieprz i sól, 4 łyżki majonezu, natka pietruszki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego