Strogonoff -<br>boeuf á la Strogonoff. O Melbie mało kto wie, że była śpiewaczką, natomiast<br>zachowaliśmy ją we wdzięcznej pamięci jako tę, która wymyśliła połączenie<br>lodów z kremem i owocami.<br><br>Oto jest właściwa droga do sławy.<br><br>Dlatego też pracuję ostatnio nad książką kucharską, która stanie się<br>dziełem mojego życia. Będzie to książka kucharska napisana wierszem.<br><br>Dla przykładu zacytuję państwu przepis na flaki:<br><br>Kilo flaków na początku<br>Dobrze oczyść, wrzuć do wrzątku,<br>Przepłucz, odcedź. Na to nalej<br>Rosół z kości. Gotuj dalej,<br>Gotuj dobre trzy godziny,<br>Do rosołu wrzuć jarzyny,<br>Pokrój flaki w cienkie paski,<br>Weź pięć deka masła z faski,<br>Zrumień masło