i wlać do gotujących się ziemniaków. Zupę zagotować, cały czas mieszając. Doprawić do smaku suszonym majerankiem, solą i pieprzem. Na talerzu doprawić kwaśną śmietaną.<br>***<br>Składniki: szklanka ryżu, 2 cebule, 2 jabłka, ząbek czosnku, brzoskwinia lub 5 suszonych moreli, 2 łyżeczki łagodnej curry, 2 łyżki rodzynek, 3 łyżki oleju, 20 dag kurzych wątróbek, sól, pieprz, natka.<br>Przygotowanie:<br>* Wątróbki umyć, dokładnie osuszyć i pokroić na kawałki. Cebule i czosnek obrać, posiekać. Podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.<br>* Dodać wątróbki i wszystko razem przesmażyć. Wsypać opłukany na sicie ryż,. Doprawić curry, solą i pieprzem. Wlać 3 szklanki wrzątku i doprowadzić do wrzenia.<br>* Brzoskwinie