Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i wlać do gotujących się ziemniaków. Zupę zagotować, cały czas mieszając. Doprawić do smaku suszonym majerankiem, solą i pieprzem. Na talerzu doprawić kwaśną śmietaną.
***
Składniki: szklanka ryżu, 2 cebule, 2 jabłka, ząbek czosnku, brzoskwinia lub 5 suszonych moreli, 2 łyżeczki łagodnej curry, 2 łyżki rodzynek, 3 łyżki oleju, 20 dag kurzych wątróbek, sól, pieprz, natka.
Przygotowanie:
* Wątróbki umyć, dokładnie osuszyć i pokroić na kawałki. Cebule i czosnek obrać, posiekać. Podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
* Dodać wątróbki i wszystko razem przesmażyć. Wsypać opłukany na sicie ryż,. Doprawić curry, solą i pieprzem. Wlać 3 szklanki wrzątku i doprowadzić do wrzenia.
* Brzoskwinie
i wlać do gotujących się ziemniaków. Zupę zagotować, cały czas mieszając. Doprawić do smaku suszonym majerankiem, solą i pieprzem. Na talerzu doprawić kwaśną śmietaną.<br>***<br>Składniki: szklanka ryżu, 2 cebule, 2 jabłka, ząbek czosnku, brzoskwinia lub 5 suszonych moreli, 2 łyżeczki łagodnej curry, 2 łyżki rodzynek, 3 łyżki oleju, 20 dag kurzych wątróbek, sól, pieprz, natka.<br>Przygotowanie:<br>* Wątróbki umyć, dokładnie osuszyć i pokroić na kawałki. Cebule i czosnek obrać, posiekać. Podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.<br>* Dodać wątróbki i wszystko razem przesmażyć. Wsypać opłukany na sicie ryż,. Doprawić curry, solą i pieprzem. Wlać 3 szklanki wrzątku i doprowadzić do wrzenia.<br>* Brzoskwinie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego