Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
także podstawa wielu smakowitych i pożywnych dań. Można do nich dodawać warzywa, wędliny lub ser, a także aromatyczne swieże lub suszone zioła.
Zupa pomidorowa z jabłkami,
risotto z ziemniakami i kiełbasą
* Czas przygotowania zupy 30 minut
* Czas przygotowania II dania 50 minut
Składniki: 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 cebule, 2 kwaśne jabłka, po 2 łyżki masła i mąki, listek laurowy, ząbek czosnku, gałązki świeżej natki, sok z cytryny, sól, pieprz.
Przygotowanie:
* Cebule obrać i posiekać. Obrane jabłka przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, owoce zetrzeć na tarce. W garnku rozgrzać masło, włożyć cebulę z jabłkami i podsmażyć na jasnozłoty kolor. Całość
także podstawa wielu smakowitych i pożywnych dań. Można do nich dodawać warzywa, wędliny lub ser, a także aromatyczne swieże lub suszone zioła.<br>&lt;name type="prod"&gt;Zupa pomidorowa z jabłkami&lt;/&gt;,<br>&lt;name type="prod"&gt;risotto z ziemniakami i kiełbasą&lt;/&gt;<br>* Czas przygotowania zupy 30 minut<br>* Czas przygotowania II dania 50 minut<br>Składniki: 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 cebule, 2 kwaśne jabłka, po 2 łyżki masła i mąki, listek laurowy, ząbek czosnku, gałązki świeżej natki, sok z cytryny, sól, pieprz.<br>Przygotowanie:<br>* Cebule obrać i posiekać. Obrane jabłka przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, owoce zetrzeć na tarce. W garnku rozgrzać masło, włożyć cebulę z jabłkami i podsmażyć na jasnozłoty kolor. Całość
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego