Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy farmaceutyczne
Rok: 2000
aktywny dodatek do żywności uzupełnia w diecie niedobór witamin i mikroelementów, sprzyja zmniejszeniu apetytu i nadmiernej wagi ciała kosztem aktywizacji metabolizmu tłuszczu, jego uwolnienia z depozytów tłuszczowych i zmniejszenia łaknienia.
WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓW
W skład Garcina cambogia wchodzi kwas hydroksycytrynowy, który jest inhibitorem syntezy malonylkoenzymu A, wskutek czego blokowana jest synteza kwasów tłuszczowych i zwiększa się utlenianie tłuszczów i węglowodanów w wątrobie i tkankach. Glukoza wykazuje wpływ na chemoreceptory centralnego układu nerwowego, warunkuje mechanizm regulacji łaknienia.
Zawarta w liściach i pąkach kamelii chińskiej (Camellia sinensis) kofeina stymuluje procesy enzymatycznego utleniania tłuszczów i wydalanie ich z organizmu. Polifenole, wchodzące w skład Kamelii chińskiej
aktywny dodatek do żywności uzupełnia w diecie niedobór witamin i mikroelementów, sprzyja zmniejszeniu apetytu i nadmiernej wagi ciała kosztem aktywizacji metabolizmu tłuszczu, jego uwolnienia z depozytów tłuszczowych i zmniejszenia łaknienia.<br>WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓW<br>W skład Garcina cambogia wchodzi kwas hydroksycytrynowy, który jest inhibitorem syntezy malonylkoenzymu A, wskutek czego blokowana jest synteza kwasów tłuszczowych i zwiększa się utlenianie tłuszczów i węglowodanów w wątrobie i tkankach. Glukoza wykazuje wpływ na chemoreceptory centralnego układu nerwowego, warunkuje mechanizm regulacji łaknienia.<br>Zawarta w liściach i pąkach kamelii chińskiej (Camellia sinensis) kofeina stymuluje procesy enzymatycznego utleniania tłuszczów i wydalanie ich z organizmu. Polifenole, wchodzące w skład Kamelii chińskiej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego