Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
warstwą ragout bolońskiego, ułożyć płaty makaronowe, polać beszamelem, posypać plasterkami mozzarelli i parmezanem. Tak samo ułożyć kolejne dwie warstwy. Ostatnią warstwę powinny stanowić płaty makaronowe polane beszmelem, posypane parmezanem i wiórkami masła. Zapiekać około 30 min w temperaturze 200&730;C

Viva la pasta!
Cannelloni alla sorrentina
Cannelloni sorenckie
12 płatów lasagne, 20 dag ricotty, 25 dag mozzarelli, 10 dag startego parmezanu, 10 dag szynki, cebula, 10 listków bazylii, łyżka masła, pieprz, sól. Sos beszamelowy: 4 dag masła, 4 dag maki, półtorej szklanki mleka, gałka muszkatołowa, pieprz, sól.
Sos pomidorowy:
Pól litra pomidorów w zalewie, posiekana cebula, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki
warstwą ragout bolońskiego, ułożyć płaty makaronowe, polać beszamelem, posypać plasterkami &lt;name type="prod"&gt;mozzarelli&lt;/&gt; i &lt;name type="prod"&gt;parmezanem&lt;/&gt;. Tak samo ułożyć kolejne dwie warstwy. Ostatnią warstwę powinny stanowić płaty makaronowe polane beszmelem, posypane &lt;name type="prod"&gt;parmezanem&lt;/&gt; i wiórkami masła. Zapiekać około 30 min w temperaturze 200&730;C<br>&lt;gap&gt;<br>Viva la pasta!<br>&lt;name type="prod"&gt;Cannelloni&lt;/&gt; alla sorrentina<br>&lt;name type="prod"&gt;Cannelloni&lt;/&gt; sorenckie<br>12 płatów &lt;name type="prod"&gt;lasagne&lt;/&gt;, 20 dag &lt;name type="prod"&gt;ricotty&lt;/&gt;, 25 dag &lt;name type="prod"&gt;mozzarelli&lt;/&gt;, 10 dag startego &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, 10 dag szynki, cebula, 10 listków bazylii, łyżka masła, pieprz, sól. Sos beszamelowy: 4 dag masła, 4 dag maki, półtorej szklanki mleka, gałka muszkatołowa, pieprz, sól.<br>Sos pomidorowy:<br>Pól litra pomidorów w zalewie, posiekana cebula, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego