Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i jeszcze gorące dokładnie rozgnieć drewnianym tłuczkiem. Dodaj roztopione masło i jajko, dopraw solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszaj na gładkie puree.
Z masy ziemniaczanej uformuj zgrabne, niezbyt duże kulki, do środka każdej z nich włóż przygotowany farsz mięsny.
Na patelni z wysokimi brzegami mocno rozgrzej olej. Kulki ziemniaczane lekko spłaszcz i opanieruj je w mące lub tartej bułce, możesz też użyć gotowej panierki. Krokiety smaż na mocno rozgrzanym oleju, aż nabiorą złotego koloru.
Usmażone krokiety wyłóż na półmisek udekorowany liśćmi sałaty i posyp drobno posiekaną zieleniną. Podawaj jako samodzielne danie na obiad lub kolację. Krokiety doskonale smakkują z surówką
i jeszcze gorące dokładnie rozgnieć drewnianym tłuczkiem. Dodaj roztopione masło i jajko, dopraw solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszaj na gładkie puree.<br>Z masy ziemniaczanej uformuj zgrabne, niezbyt duże kulki, do środka każdej z nich włóż przygotowany farsz mięsny.<br>Na patelni z wysokimi brzegami mocno rozgrzej olej. Kulki ziemniaczane lekko spłaszcz i opanieruj je w mące lub tartej bułce, możesz też użyć gotowej panierki. Krokiety smaż na mocno rozgrzanym oleju, aż nabiorą złotego koloru.<br>Usmażone krokiety wyłóż na półmisek udekorowany liśćmi sałaty i posyp drobno posiekaną zieleniną. Podawaj jako samodzielne danie na obiad lub kolację. Krokiety doskonale smakkują z surówką
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego