Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
obu dłuższych boków prostokąta, unieś ją i połącz nad ciastem tak, by powstał trójkąt. Wstaw ciasto do lodówki, by krem stężał i utrwalił się kształt ciasta.
Przygotuj polewę czekoladową, rozpuszczając na małym ogniu tabliczkę czekolady. Z boków ciasta usuń folie i polej ciasto polewą. Kiedy lekko przestygnie, wstaw ciasto do lodówki, by polewa zastygła. Przed podaniem obficie posyp ciasto wiórkami kokosowymi. Podawaj pokrojone ostrym nożem na jednakowej wielkości zgrabne porcje.
RADA: do roztopionej czekolady możesz dodać dwa surowe białka lub 2-3 łyżki tłustej śmietany. Dokładnie wymieszaj.
DOBRE RADY
ZUPA
ROZGRZEWAJĄCA

Mięso wołowe lub golonkę pokrój w niewielkie kawałki, zalej zimną
obu dłuższych boków prostokąta, unieś ją i połącz nad ciastem tak, by powstał trójkąt. Wstaw ciasto do lodówki, by krem stężał i utrwalił się kształt ciasta.<br>Przygotuj polewę czekoladową, rozpuszczając na małym ogniu tabliczkę czekolady. Z boków ciasta usuń folie i polej ciasto polewą. Kiedy lekko przestygnie, wstaw ciasto do lodówki, by polewa zastygła. Przed podaniem obficie posyp ciasto wiórkami kokosowymi. Podawaj pokrojone ostrym nożem na jednakowej wielkości zgrabne porcje.<br>RADA: do roztopionej czekolady możesz dodać dwa surowe białka lub 2-3 łyżki tłustej śmietany. Dokładnie wymieszaj.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>ZUPA<br>ROZGRZEWAJĄCA<br>&lt;gap&gt;<br>Mięso wołowe lub golonkę pokrój w niewielkie kawałki, zalej zimną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego