włóż do zupy.<br>Wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody przecier pomidorowy i dodaj go do zupy na krótko przed końcem gotowania. Przed podaniem posyp zupę drobno posiekaną zieleniną.<br>RADA: soczewicę najlepiej gotować w nieosolonej wodzie, pod przykryciem. Woda powinna wrzeć stale, ale powoli.<br><tit>DOBRE RADY</><br>RYBY<br>ŁOSOŚ FASZEROWANY<br><gap><br>1 kg łososia,<br>100 g ryżu,<br>4 łyżki stołowe śmietany,<br>4 ogórki konserwowe,<br>4-5 ząbków czosnku,<br>50 g żółtego sera,<br>4 cebule,<br>2 słodkie papryki,<br>10 oliwek,<br>4 pomidory,<br>3 łyżki stołowe białego wina,<br>50 g oleju,<br>sól i pieprz o smaku,<br>zielenina<br>Łososia dokładnie oczyść z łusek, wypatrosz, usuwając grzbiet i