majonezu, pół łyżeczki maggi, sól, pieprz, zielenina</>.<br> Umytą rybę gotować z cebulą na średnim ogniu 20 minut. Gdy będzie już miękka, mięso wyjąć, podzielić na płatki, wstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie przełożyć do głębokiej salaterki, dodać pokrajane w kostkę jabłka, osączony ogórek i seler, dokładnie wymieszać. Teraz pokropić maggi, oprószyć solą i pieprzem, zalać majonezem, lekko wymieszać. Podawać na liściach sałaty, przybraną posiekanymi jajami na twardo, nie żałować zieleniny.<br><tit>SAŁATKA CEZARA</><br><hi rend="italic">8 kromek bułki pszennej, 2 główki sałaty cukrowej, półtorej szklanki oliwy, sok z cytryny, jajko, filet z solonego śledzia lub puszka filetów z sardeli (anchois), 3 łyżki utartego