Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
słoiku" Świetna kiełbasa autorstwa Herbatki
1 kg łopatki
2 ząbki czosnku
sól pieprz majeranek
Vegeta
Łopatkę zmielić w maszynce do mięsa (na najgrubszych, oczkach"). Czosnek utrzeć na jednolitą masę. Mięso wymieszać z czosnkiem i przyprawami. Niestety trzeba to próbować na surowo i dostosować do indywidualnych upodobań; moja Mama daje dużo majeranku i czasami nawet więcej czosnku, bo bardzo lubimy. Aha - ważne - mięso na surowo powinno być trochę mało słone - bo jak w trakcie gotowania puści soki to jego "słoność" się wzmoże. Kiedy mięso będzie już miało jednolita konsystencje trzeba je załadować do czystych wymytych słoików. Najlepsze są nieduże, takie od dżemu
słoiku" Świetna kiełbasa autorstwa Herbatki<br>1 kg łopatki<br>2 ząbki czosnku<br>sól pieprz majeranek<br>Vegeta<br>Łopatkę zmielić w maszynce do mięsa (na najgrubszych, oczkach"). Czosnek utrzeć na jednolitą masę. Mięso wymieszać z czosnkiem i przyprawami. Niestety trzeba to próbować na surowo i dostosować do indywidualnych upodobań; moja Mama daje dużo majeranku i czasami nawet więcej czosnku, bo bardzo lubimy. Aha - ważne - mięso na surowo powinno być trochę mało słone - bo jak w trakcie gotowania puści soki to jego "słoność" się wzmoże. Kiedy mięso będzie już miało jednolita konsystencje trzeba je załadować do czystych wymytych słoików. Najlepsze są nieduże, takie od dżemu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego