Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
drób, tym krócej należy go piec.
DOBRE RADY
PODROBY
TORT Z WĄTRÓBKI

Dla 6 osób, Przygotowanie: 80 min, 426 kcal
0,5 kg dowolnej wątroby,
2 jajka,
3 łyżki stołowe mąki pszennej,
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej,
1/4 szklanki mleka,
sól,
czarny mielony pieprz,
2 cebule,
2 średnie marchewki,
majonez,
zielenina,
50 g oleju
Surową, oczyszczoną z błon i dokładnie umytą wątrobę przepuść przez maszynkę do mięsa,, używając sitka z drobnymi oczkami. Do zmielonej wątroby wbij dwa jajka, dodaj mąkę i sodę oczyszczoną, dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj taką ilość mleka, by masa miała konsystencję ciasta naleśnikowego. Dopraw sól i
drób, tym krócej należy go piec.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>PODROBY<br>TORT Z WĄTRÓBKI<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 6 osób, Przygotowanie: 80 min, 426 kcal<br>0,5 kg dowolnej wątroby,<br>2 jajka,<br>3 łyżki stołowe mąki pszennej,<br>0,5 łyżeczki sody oczyszczonej,<br>1/4 szklanki mleka,<br>sól,<br>czarny mielony pieprz,<br>2 cebule,<br>2 średnie marchewki,<br>majonez,<br>zielenina,<br>50 g oleju<br>Surową, oczyszczoną z błon i dokładnie umytą wątrobę przepuść przez maszynkę do mięsa,, używając sitka z drobnymi oczkami. Do zmielonej wątroby wbij dwa jajka, dodaj mąkę i sodę oczyszczoną, dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj taką ilość mleka, by masa miała konsystencję ciasta naleśnikowego. Dopraw sól i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego