Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
2 łyżki natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz Przygotować marynatę: czosnek obrać i grubo posiekać. Rozmaryn, tymianek oraz natkę pietruszki opłukać i związać z liśćmi laurowymi białą bawełnianą nicią. Razem z czosnkiem włożyć do wina i zagotować, a następnie nieco przestudzić. Mięso umyć, osuszyć, zalać ciepłą marynatą i odstawić na 2 godz. (po 1 godz. przewrócić na drugą stronę).
Przygotować nadzienie: czosnek obrać i posiekać. Bułkę tartą wymieszać z żółtkiem, dodać czosnek, gałkę muszkatołową, natkę pietruszki, pieprz i sól. Z białka ubić sztywną pianę, dodać ją porcjami do nadzienia i delikatnie wymieszać.
Mięso osączyć z marynaty (marynatę
2 łyżki natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz Przygotować marynatę: czosnek obrać i grubo posiekać. Rozmaryn, tymianek oraz natkę pietruszki opłukać i związać z liśćmi laurowymi białą bawełnianą nicią. Razem z czosnkiem włożyć do wina i zagotować, a następnie nieco przestudzić. Mięso umyć, osuszyć, zalać ciepłą marynatą i odstawić na 2 godz. (po 1 godz. przewrócić na drugą stronę).<br>Przygotować nadzienie: czosnek obrać i posiekać. Bułkę tartą wymieszać z żółtkiem, dodać czosnek, gałkę muszkatołową, natkę pietruszki, pieprz i sól. Z białka ubić sztywną pianę, dodać ją porcjami do nadzienia i delikatnie wymieszać.<br>Mięso osączyć z marynaty (marynatę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego