Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
do smaku: listek laurowy, sól, pieprz, goździki, cynamon,
szklanka bulionu,
szczypiorek
Do tej potrawy nadaje się każdy gatunek ryby, najlepiej gotowe filety świeże lub mrożone.
Opłucz je pod bieżąc wodą, pokrój na mniejsze kawałki, oprósz pieprzem i solą, obtocz w mące i usmaż z obu stron na gorącym oleju.
Przygotuj marynatę. Obierz i dokładnie umyj marchewki i natkę pietruszki, obierz cebule. Pokrój warzywa w plasterki lub w cienkie słupki, możesz je również zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełóż warzywa do rondla, wlej 3-4 łyżki oleju i mieszając, lekko podsmażaj na niewielkim ogniu przez około 10-15 minut.
Wlej do
do smaku: listek laurowy, sól, pieprz, goździki, cynamon, <br>szklanka bulionu, <br>szczypiorek<br>Do tej potrawy nadaje się każdy gatunek ryby, najlepiej gotowe filety świeże lub mrożone.<br>Opłucz je pod bieżąc wodą, pokrój na mniejsze kawałki, oprósz pieprzem i solą, obtocz w mące i usmaż z obu stron na gorącym oleju.<br>Przygotuj marynatę. Obierz i dokładnie umyj marchewki i natkę pietruszki, obierz cebule. Pokrój warzywa w plasterki lub w cienkie słupki, możesz je również zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełóż warzywa do rondla, wlej 3-4 łyżki oleju i mieszając, lekko podsmażaj na niewielkim ogniu przez około 10-15 minut.<br>Wlej do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego