Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pieprzem i solą do smaku.
Orzechy włoskie rozdrobnij w moździerzu lub zmiel w młynku do kawy. Pokrój w drobną kostkę czosnek i cebulę.
Do niewielkiego rondelka przełóż orzechy, cebulę i czosnek, wlej sok z cytryny, jogurt, oliwę z oliwek i 0,8 litra ostudzonego bulionu. Potem zmiksuj sos na gładką masę.
Olej dokładnie wymieszaj z papryką i skrop nim filety drobiowe. Wyłóż mięso na liście kapusty pekińskiej i zalej przygotowanym sosem lub podaj go oddzielnie, w sosjerce.
Przed podaniem posyp danie świeżą zieleniną. Tak przygotowanego kurczaka podawaj z ziemniakami z wody, ale będzie też doskonale smakować z ryżem na sypko lub
pieprzem i solą do smaku.<br>Orzechy włoskie rozdrobnij w moździerzu lub zmiel w młynku do kawy. Pokrój w drobną kostkę czosnek i cebulę.<br>Do niewielkiego rondelka przełóż orzechy, cebulę i czosnek, wlej sok z cytryny, jogurt, oliwę z oliwek i 0,8 litra ostudzonego bulionu. Potem zmiksuj sos na gładką masę.<br>Olej dokładnie wymieszaj z papryką i skrop nim filety drobiowe. Wyłóż mięso na liście kapusty pekińskiej i zalej przygotowanym sosem lub podaj go oddzielnie, w sosjerce.<br>Przed podaniem posyp danie świeżą zieleniną. Tak przygotowanego kurczaka podawaj z ziemniakami z wody, ale będzie też doskonale smakować z ryżem na sypko lub
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego