Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
4 szklanki śmietanki 22-30-proc.,
pół łyżeczki świeżo mielonego pieprzu,
łyżka posiekanej bazylii, sól
MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:
penne
conchiglie
Paprykę piec w piekarniku, aż zbrązowieje. Włożyć na 10 min do woreczka plastikowego, potem obrać ze skory i oczyścić z gniazd nasiennych.
Miąższ pokroić na kawałki i zmiksować na gładką masę z czosnkiem.
Pokrojonego w cienkie paski łososia, pastę z papryki i czosnku włożyć do rondla, wlać śmietanę i gotować na średnim ogniu, ż sos zgęstnieje.
Doprawić bazylią, solą i pieprzem.
Ugotowany al dente makaron wymieszać z sosem, włożyć do wygrzanej wazy i od razu podawać.

Pappardelle con spinaci
Pappardelle ze
4 szklanki śmietanki 22-30-proc., <br>pół łyżeczki świeżo mielonego pieprzu, <br>łyżka posiekanej bazylii, sól<br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br>&lt;name type="prod"&gt;penne&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;conchiglie&lt;/&gt;<br>Paprykę piec w piekarniku, aż zbrązowieje. Włożyć na 10 min do woreczka plastikowego, potem obrać ze skory i oczyścić z gniazd nasiennych.<br>Miąższ pokroić na kawałki i zmiksować na gładką masę z czosnkiem.<br>Pokrojonego w cienkie paski łososia, pastę z papryki i czosnku włożyć do rondla, wlać śmietanę i gotować na średnim ogniu, ż sos zgęstnieje.<br>Doprawić bazylią, solą i pieprzem. <br>Ugotowany al dente makaron wymieszać z sosem, włożyć do wygrzanej wazy i od razu podawać.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Pappardelle&lt;/&gt; con spinaci<br>&lt;name type="prod"&gt;Pappardelle&lt;/&gt; ze
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego