Typ tekstu: Prasa
Autor: Łotysz Stanisław
Tytuł: Brukowiec Ochlański
Miejsce wydania: Ochla
Rok: 2003
jednak: przyrządzenie tej ryby wymaga nie lada umiejętności. Nie tyle kulinarnych, co... ale do rzeczy.
Składniki:
1 żywy karp
0,5 litra wódki
szczypta animuszu
Sposób przyrządzenia:
Rozpoczynamy od wypicia 0,5 litra wódki. Dla osiągnięcia najlepszego efektu wskazane jest udanie się na stoisko monopolowe w dowolne wybranym markecie. Tam, miedzy półkami należy niepostrzeżenie opróżnić zabraną z półki butelkę trunku, puste opakowanie odstawiamy na miejsce.
Tak przygotowani udajemy się następnie na stoisko rybne. W okresie przedświątecznym wybieramy oczywiście odkryty basen ze świątecznymi karpiami, usytuowany przeważnie przy głównym wejściu do marketu. Ta część zadania wymaga niemałej precyzji, by nie powiedzieć wirtuozerii. Nachylamy
jednak: przyrządzenie tej ryby wymaga nie lada umiejętności. Nie tyle kulinarnych, co... ale do rzeczy.<br>Składniki:<br>1 żywy karp<br>0,5 litra wódki<br>szczypta animuszu<br>Sposób przyrządzenia:<br>Rozpoczynamy od wypicia 0,5 litra wódki. Dla osiągnięcia najlepszego efektu wskazane jest udanie się na stoisko monopolowe w dowolne wybranym markecie. Tam, miedzy półkami należy niepostrzeżenie opróżnić zabraną z półki butelkę trunku, puste opakowanie odstawiamy na miejsce.<br>Tak przygotowani udajemy się następnie na stoisko rybne. W okresie przedświątecznym wybieramy oczywiście odkryty basen ze świątecznymi karpiami, usytuowany przeważnie przy głównym wejściu do marketu. Ta część zadania wymaga niemałej precyzji, by nie powiedzieć wirtuozerii. Nachylamy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego