Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
tracą kolorów i pięknie wyglądają.
Przyprawą typową dla chińskiej kuchni jest imbir. Jego świeże kłącza mają mocny, korzenny zapach i ostry smak. Imbir jest też lekarstwem zalecanym przy przeziębieniach, kaszlu, osłabieniu i kłopotach z trawieniem.
Chińska kuchnia to przede wszystkim ryz. Przygotowany w specyficzny sposób - nie może być w środku miękki. Powinien być tłusty i lekko sklejony. Podje się go w małych miseczkach.

Skrzydełka w miodzie
SKŁADNIKI NA 8 PORCJI:

Skrzydełka dokładnie oczyścić, umyć, podzielić na części i ułożyć w rondlu. Zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu. Po dziesięciu minutach odlać wodę, a skrzydełka osuszyć na lnianej ściereczce. W
tracą kolorów i pięknie wyglądają.<br>Przyprawą typową dla chińskiej kuchni jest imbir. Jego świeże kłącza mają mocny, korzenny zapach i ostry smak. Imbir jest też lekarstwem zalecanym przy przeziębieniach, kaszlu, osłabieniu i kłopotach z trawieniem.<br>Chińska kuchnia to przede wszystkim ryz. Przygotowany w specyficzny sposób - nie może być w środku miękki. Powinien być tłusty i lekko sklejony. Podje się go w małych miseczkach.<br>&lt;gap&gt;<br>Skrzydełka w miodzie<br>SKŁADNIKI NA 8 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Skrzydełka dokładnie oczyścić, umyć, podzielić na części i ułożyć w rondlu. Zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu. Po dziesięciu minutach odlać wodę, a skrzydełka osuszyć na lnianej ściereczce. W
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego