Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
gładką masę. Przełożyć do formy. Piec 45 min w temperaturze 160oC.
Przełożyć ciasto na drucianą podstawkę do wystudzeni. Rozkroić n 2 równe warstwy, spodni przełożyć na talerz, posmarować dżemem. Na nim rozsmarować 150 ml ubitej śmietany, dodać 2/3 pokrojonych truskawek. Przykryć drugą warstwą ciasta.
Polewę czekoladowa włożyć do garnka, mieszając dodać plante. Całość wylać równą warstwą n marmurowy blat lub spód blachy do pieczeni wyłożonej natłuszczonym pergaminem. Rozprowadzić masę na grubość około 3 mm i zostawić do stwardnienia. Następnie długim nożem skrawać pod katem 45o cienką warstwę czekolady. Uzyskanymi w ten sposób wiórkami ciasno obłożyć ciasto posmarowane śmietaną. Udekorować truskawkami
gładką masę. Przełożyć do formy. Piec 45 min w temperaturze 160oC. <br>Przełożyć ciasto na drucianą podstawkę do wystudzeni. Rozkroić n 2 równe warstwy, spodni przełożyć na talerz, posmarować dżemem. Na nim rozsmarować 150 ml ubitej śmietany, dodać 2/3 pokrojonych truskawek. Przykryć drugą warstwą ciasta.<br>Polewę czekoladowa włożyć do garnka, mieszając dodać plante. Całość wylać równą warstwą n marmurowy blat lub spód blachy do pieczeni wyłożonej natłuszczonym pergaminem. Rozprowadzić masę na grubość około 3 mm i zostawić do stwardnienia. Następnie długim nożem skrawać pod katem 45o cienką warstwę czekolady. Uzyskanymi w ten sposób wiórkami ciasno obłożyć ciasto posmarowane śmietaną. Udekorować truskawkami
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego