Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
bieżącej wody, następnie zalej niewielką ilości wrzątku i odstaw na chwilkę, by łatwiej można było usunąć pestki. Przełóż śliwki do naczynia z kurczakiem.
Obierz cebule, pokrój w pierścienie i podsmaż na oleju n złoto. Ułóż krążki cebuli na kawałkach kurczaka ze śliwkami. Zmiel orzechy włoskie, podsmaż na niewielkiej ilości masła (mieszając, by się nie przypaliły), aż poczujesz wyraźny zapach. Dodaj do orzechów śmietanę i kostkę bulionową, wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
Gotowym sosem polej kurczaka. Przykryj naczynie i wstaw do średnio gorącego piekarnika na 25-40 minut. Kurczak będzie gotowy, gdy sos zgęstnieje, na wierzchu utworzy się rumiana skorupka. Podawaj danie
bieżącej wody, następnie zalej niewielką ilości wrzątku i odstaw na chwilkę, by łatwiej można było usunąć pestki. Przełóż śliwki do naczynia z kurczakiem.<br>Obierz cebule, pokrój w pierścienie i podsmaż na oleju n złoto. Ułóż krążki cebuli na kawałkach kurczaka ze śliwkami. Zmiel orzechy włoskie, podsmaż na niewielkiej ilości masła (mieszając, by się nie przypaliły), aż poczujesz wyraźny zapach. Dodaj do orzechów śmietanę i kostkę bulionową, wymieszaj i doprowadź do wrzenia.<br>Gotowym sosem polej kurczaka. Przykryj naczynie i wstaw do średnio gorącego piekarnika na 25-40 minut. Kurczak będzie gotowy, gdy sos zgęstnieje, na wierzchu utworzy się rumiana skorupka. Podawaj danie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego