2 szklanki cukru, 30 dag mąki, 5 łyżek mleka, 5 jajek, 1/2 proszku do pieczenia, 25 dag kremówki, 2 łyżki żelatyny, sok z cytryny, 1 kg twarogu, galaretka, 2 kg owoców mieszanych<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Masło, 1 szklankę cukru, jajka, mąkę, mleko i proszek do pieczenia wyrób. Piecz 20 min w temperaturze 200oC.<br>2. Twaróg utrzyj z resztą cukru i sokiem z cytryny. Dodaj rozpuszczoną żelatynę i bitą śmietanę. Posmaruj ciasto i wstaw je na 4 godz. do lodówki. Ozdób owocami, polej gęstniejącą galaretką.<br><gap><br>Sernik tęczowy<br>(BEZ PIECZENIA)<br>Produkty n 20 porcji:<br>6 serków homogenizowanych, 5 żółtek, 3 szklanki cukru