Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
czosnku
1 łyżeczka brązowego cukru
600 ml ciemnego piwa
sok i skórka, starta z jednej pomarańczy
3 liście laurowe
1 Piekarnik podgrzać do temp. 180oC. Mąkę przesiać na talerz, wymieszać z solą,, pieprzem i gałka muszkatołową. W takiej panierce obtoczyć mięso.
2 Połowę oleju i połowę masła rozgrzać w żaroodpornej misie. Włożyć do niej połowę mięsa i smażyć 2-3 minuty, do zrumienienia. Przełożyć na talerz. Pozostały olej rozgrzać i obsmażyć na nim resztę mięsa. Kiedy się zrumieni, wyłożyć na talerz.
3 Czosnek i cebulę smażyć przez 5 minut na tym samym tłuszczu, ciągle mieszając. Dodać cukier i gotować minutę na
czosnku<br>1 łyżeczka brązowego cukru<br>600 ml ciemnego piwa<br>sok i skórka, starta z jednej pomarańczy<br>3 liście laurowe<br>1 Piekarnik podgrzać do temp. 180oC. Mąkę przesiać na talerz, wymieszać z solą,, pieprzem i gałka muszkatołową. W takiej panierce obtoczyć mięso.<br>2 Połowę oleju i połowę masła rozgrzać w żaroodpornej misie. Włożyć do niej połowę mięsa i smażyć 2-3 minuty, do zrumienienia. Przełożyć na talerz. Pozostały olej rozgrzać i obsmażyć na nim resztę mięsa. Kiedy się zrumieni, wyłożyć na talerz.<br>3 Czosnek i cebulę smażyć przez 5 minut na tym samym tłuszczu, ciągle mieszając. Dodać cukier i gotować minutę na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego