jarzynami</><br><gap><br>Marchewki i seler pokroić na słupki, papryki pokroić na paski, a por na kawałki, brokuły podzielić na różyczki.<br>Na patelni rozpuścić mało, wsypać rozdrobnione warzyw, przesmażyć, podlać odrobiną wody, poddusić.<br>Jajka rozkłócić, wlać do warzyw, zamieszać, trzymać na patelni, aż się zetną, przyprawić, posypać natką.<br><br><tit>JADŁOSPIS MALUCHA</><br><gap><br><br><tit>Sałatka w mortadeli</><br><gap><br>Groszek zblanszować we wrzątku, osączyć, kalafiora opłukać, podzielić na małe różyczki, ugotować w lekko osolonym wrzątku na półmiękko, groszek, różyczki kalafior i osączoną kukurydzę wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, przyprawić do smaku, na patelni rozgrzać olej, położyć plastry mortadeli, poczekać, by wygięły się w kształt miseczek, do każdej wsypać po 1