Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
opłukać i osączyć. Na 2 min przed zakończeniem gotowania marchewki dodać brokuły. Warzywa zdjąć z ognia i osączyć na sicie. Czosnek obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Dodać warzywa i lekko przesmażyć. Od razu wykładać na talerze.

OWOCE W KREMIE HISZPAŃSKIM
3 owoce kiwi, 2 pomarańcze (30 dag), 15 dag mrożonych czerwonych porzeczek, 15 dag mrożonych jagód, 20 dag masła, 2 łyżki mąki pszennej, 1 1/2 szklanki mleka, 6 żółtek, 1 szklanka cukru, cukier waniliowy (1,6 dag)
Z mąki i połowy masła zrobić białą zasmażkę, wlać zimne mleko, zagotować, stale mieszając, i zmiksować na gładką masę. Dodać cukier i
opłukać i osączyć. Na 2 min przed zakończeniem gotowania marchewki dodać brokuły. Warzywa zdjąć z ognia i osączyć na sicie. Czosnek obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Dodać warzywa i lekko przesmażyć. Od razu wykładać na talerze.<br><br>&lt;tit1&gt;OWOCE W KREMIE HISZPAŃSKIM&lt;/tit1&gt;<br>3 owoce kiwi, 2 pomarańcze (30 dag), 15 dag mrożonych czerwonych porzeczek, 15 dag mrożonych jagód, 20 dag masła, 2 łyżki mąki pszennej, 1 1/2 szklanki mleka, 6 żółtek, 1 szklanka cukru, cukier waniliowy (1,6 dag)<br>Z mąki i połowy masła zrobić białą zasmażkę, wlać zimne mleko, zagotować, stale mieszając, i zmiksować na gładką masę. Dodać cukier i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego