Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
pudrem, pieprzem i solą.
Awokado obrać, przekroić na pół, usunąć pestki. Miąższ pokroić w cienkie paski i skropić sokiem z cytryny. Pomidory umyć i pokroić na ósemki. Cebulę obrać i pokroić w talarki, a następnie rozdzielić na pojedyncze pierścienie.
Sałatę rozłożyć na talerzu, ułożyć awokado i skropić przygotowanym sosem. Rozłożyć mule, pomidory i cebulę.
Podawać z pieczywem.
(4 porcje) T.M

Sałatka z ryżem
1 puszka małży w oleju (10 dag), 1 szklanka ryżu ugotowanego na sypko, 1 czerwone jabłko (12 dag), 1 czerwona cebula (7 dag), 1 czerwona papryka (15 dag), 2 łyżki zielonego groszku z puszki, 2 łyżki koperku
pudrem, pieprzem i solą.<br>Awokado obrać, przekroić na pół, usunąć pestki. Miąższ pokroić w cienkie paski i skropić sokiem z cytryny. Pomidory umyć i pokroić na ósemki. Cebulę obrać i pokroić w talarki, a następnie rozdzielić na pojedyncze pierścienie.<br>Sałatę rozłożyć na talerzu, ułożyć awokado i skropić przygotowanym sosem. Rozłożyć mule, pomidory i cebulę.<br>Podawać z pieczywem.<br>(4 porcje) &lt;au&gt;T.M&lt;/au&gt;<br><br>&lt;tit1&gt;Sałatka z ryżem&lt;/tit1&gt;<br>1 puszka małży w oleju (10 dag), 1 szklanka ryżu ugotowanego na sypko, 1 czerwone jabłko (12 dag), 1 czerwona cebula (7 dag), 1 czerwona papryka (15 dag), 2 łyżki zielonego groszku z puszki, 2 łyżki koperku
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego