Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Fakt
Nr: 02.02 (28)
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2004
prawdziwą miłość poznaje się nie po jej sile, lecz po czasie trwania, a prawdziwy sukces przygotowanej potrawy ma miejsce w prośbie o dokładkę... jeszcze jedną i jeszcze jedną...

SKŁADNIKI
Ciasto:
0,5 kg ziemniaków; 2 łyżki mąki; 0,25 kg szpinaku; 0,10 sałaty rucoli; 2 jaja; sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Farsz:
0,25 kg mrożonych krewetek koktailowych;
szczypta siekanego świeżego imbiru;
szczypta chilli;
szczypta lubczyku;
łyżka śmietany 30 proc.;
seler naaciowy drobno posiekany;
curry

Karol Okrasa jest kucharzem hotelu Bristol. Prowadzi też program "Kuchnia z Okrasą"

Miłość przy świecach
Cezary Pazura (41 l.) zdradził nam, co przygotował na walentynkowy wieczór
prawdziwą miłość poznaje się nie po jej sile, lecz po czasie trwania, a prawdziwy sukces przygotowanej potrawy ma miejsce w prośbie o dokładkę... jeszcze jedną i jeszcze jedną...<br><br>&lt;tit1&gt;SKŁADNIKI&lt;/&gt;<br>Ciasto:<br>0,5 kg ziemniaków; 2 łyżki mąki; 0,25 kg szpinaku; 0,10 sałaty rucoli; 2 jaja; sól, pieprz, gałka muszkatołowa<br>Farsz:<br>0,25 kg mrożonych krewetek koktailowych;<br>szczypta siekanego świeżego imbiru;<br>szczypta chilli;<br>szczypta lubczyku;<br>łyżka śmietany 30 proc.;<br>seler naaciowy drobno posiekany;<br>curry<br><br>Karol Okrasa jest kucharzem hotelu Bristol. Prowadzi też program "Kuchnia z Okrasą"&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="art" sub="home"&gt;&lt;tit&gt;Miłość przy świecach&lt;/&gt;<br>Cezary Pazura (41 l.) zdradził nam, co przygotował na walentynkowy wieczór
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego