Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i nabiału śmiało wiec mogą sięgać po ulubioną kapustę lub biały ser.
Rosoł jajeczny z grzankami,
kotlety z kapusty.
* Czas przygotowania zupy 15 minut
* Czas przygotowania II dania 40 minut
Składniki: 2 jajka, 2 kostki bulionu drobiowego, łyżka kaszy kukurydzianej, 4 kromki czerstwej bulki, po szczypcie mielonego imbiru i gałki muszkatołowej, pieprz, sól, kilka gałązek natki.
Przygotowanie:
* Do garnka wlać litr wody i wrzucić kostki bulionowe. Do wrzącego rosołu wsypać, cały czas mieszając, kasze kukurydzianą, chwilę gotować.
* Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem, wlać do zupy i gotować, póki nie wypłyną na powierzchnię. Zupę doprawić do smaku szczyptą imbiru, świeżo zmieloną
i nabiału śmiało wiec mogą sięgać po ulubioną kapustę lub biały ser.<br>&lt;name type="prod"&gt;Rosoł jajeczny z grzankami&lt;/&gt;,<br>&lt;name type="prod"&gt;kotlety z kapusty&lt;/&gt;.<br>* Czas przygotowania zupy 15 minut<br>* Czas przygotowania II dania 40 minut<br>Składniki: 2 jajka, 2 kostki bulionu drobiowego, łyżka kaszy kukurydzianej, 4 kromki czerstwej bulki, po szczypcie mielonego imbiru i gałki muszkatołowej, pieprz, sól, kilka gałązek natki.<br>Przygotowanie:<br>* Do garnka wlać litr wody i wrzucić kostki bulionowe. Do wrzącego rosołu wsypać, cały czas mieszając, kasze kukurydzianą, chwilę gotować.<br>* Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem, wlać do zupy i gotować, póki nie wypłyną na powierzchnię. Zupę doprawić do smaku szczyptą imbiru, świeżo zmieloną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego