Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Wprost
Nr: 21.11
Miejsce wydania: Poznań
Rok: 1999
dodatek lub deser. Pościć, ale z umiarem. Kiedy jakaś bigotka ze zgrozą poczęła wymawiać św.Teresie z Avila nadmierne delektowanie się spożywanym właśnie daniem, ta krótko odparła: "Kiedy modlitwa, to modlitwa, kiedy kuropatwa, to kuropatwa!". Dla wszystkich chcących poznać tajniki dziczyzny bardzo cennym przewodnikiem będzie wydana przez Twój Styl "Kuchnia myśliwska" trójki Francuzów: Jeana Bertona, Jeana Genevois i François Jehlé. To doświadczeni autorzy i równocześnie szefowie restauracji. Wiedzą, jak do rzeczy całej się zabrać. Dziesięć lat temu pojawiła się druga po książce Szytlera polska praca o dziczyźnie. To bardzo skromnie wydana, ale bogata w przepisy książka Henryka Dębskiego "Przysmaki kuchni myśliwskiej
dodatek lub deser. Pościć, ale z umiarem. Kiedy jakaś bigotka ze zgrozą poczęła wymawiać św.Teresie z Avila nadmierne delektowanie się spożywanym właśnie daniem, ta krótko odparła: "Kiedy modlitwa, to modlitwa, kiedy kuropatwa, to kuropatwa!". Dla wszystkich chcących poznać tajniki dziczyzny bardzo cennym przewodnikiem będzie wydana przez Twój Styl "Kuchnia myśliwska" trójki Francuzów: Jeana Bertona, Jeana Genevois i François Jehlé. To doświadczeni autorzy i równocześnie szefowie restauracji. Wiedzą, jak do rzeczy całej się zabrać. Dziesięć lat temu pojawiła się druga po książce Szytlera polska praca o dziczyźnie. To bardzo skromnie wydana, ale bogata w przepisy książka Henryka Dębskiego "Przysmaki kuchni myśliwskiej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego