Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Morza Północnego, w Morzu Śródziemnym i w Oceanie Atlantyckim wzdłuż wybrzeży Ameryki i Kanady. Mięso tego skorupiak jest białe, zwarte, bardzo delikatne i smaczne, a przede wszystkim nietłuste oraz bogate w białko. W czasie gotowania pancerz zmienia barwę z ciemnoniebieskiej na mono czerwoną. Podaje się go w całości lub sporządza na bazie jego mięsa sałatki, i suflety. Najlepiej smakuje obsmażony w oliwie, a następnie duszony w białym winie zmieszanym z wywarem z ryb, czosnku, papryki, pomidorów, natki pietruszki i estragonu.
Masz nie lada kłopot. Z naszej encyklopedii zniknęły wszystkie hasła! Jak je odnaleźć? Spróbuj najpierw rozwiązać krzyżówkę. Na różowych polach zostały ukryte
Morza Północnego, w Morzu Śródziemnym i w Oceanie Atlantyckim wzdłuż wybrzeży Ameryki i Kanady. Mięso tego skorupiak jest białe, zwarte, bardzo delikatne i smaczne, a przede wszystkim nietłuste oraz bogate w białko. W czasie gotowania pancerz zmienia barwę z ciemnoniebieskiej na mono czerwoną. Podaje się go w całości lub sporządza na bazie jego mięsa sałatki, i suflety. Najlepiej smakuje obsmażony w oliwie, a następnie duszony w białym winie zmieszanym z wywarem z ryb, czosnku, papryki, pomidorów, natki pietruszki i estragonu.<br>Masz nie lada kłopot. Z naszej encyklopedii zniknęły wszystkie hasła! Jak je odnaleźć? Spróbuj najpierw rozwiązać krzyżówkę. Na różowych polach zostały ukryte
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego