Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
tortowej
zielone listki mięty
1/4 tabliczki stopionej czekolady
KREM
1 Piekarnik rozgrzać do temperatury 180oC. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć pergaminem lub folią aluminiową. Kakao wymieszać z wodą. W osobnym naczyniu utrzeć margarynę z cukrem na puszystą masę, dodać kakao, rozpuszczone w wodzie, jajka i waniliowy aromat, a na końcu mąkę. Wymieszać na gładką masę.
2 Masę wylać do tortownicy. Piec około 50-60 minut. Po upieczeniu odczekać jeszcze 5 minut, potem wyjąć ciasto i odstawić, żeby wystygło.
3 Przygotować krem: masło wyjąć z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej. Utrzeć je razem z cukrem pudrem na puszystą masę. Przesiać kakao
tortowej<br>zielone listki mięty<br>1/4 tabliczki stopionej czekolady<br>KREM<br>1 Piekarnik rozgrzać do temperatury 180oC. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć pergaminem lub folią aluminiową. Kakao wymieszać z wodą. W osobnym naczyniu utrzeć margarynę z cukrem na puszystą masę, dodać kakao, rozpuszczone w wodzie, jajka i waniliowy aromat, a na końcu mąkę. Wymieszać na gładką masę.<br>2 Masę wylać do tortownicy. Piec około 50-60 minut. Po upieczeniu odczekać jeszcze 5 minut, potem wyjąć ciasto i odstawić, żeby wystygło.<br>3 Przygotować krem: masło wyjąć z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej. Utrzeć je razem z cukrem pudrem na puszystą masę. Przesiać kakao
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego