Typ tekstu: Prasa
Tytuł: CKM
Nr: 3
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2000
a otrzewną i przedłuż cięcie aż do podbródka.

3. Przetnij przeponę na klatce piersiowej, potem przetnij miednicę i usuń odbyt. Następnie rozchyl powłoki piersiowe i usuń tchawicę. Przewróć zwierzę na bok i wytocz z niego wnętrzności. Skórę tnij wzdłuż brzucha po linii prostej i wszerz na długości wszystkich czterech kończyn (na krzyż).

4. Rozchylaj skórę, aż będzie można włożyć pierwsze dwa palce pomiędzy nią a otrzewną. Wstaw tam nóż; pchaj jego ostrze nadgarstkiem w przód, przecinając skórę, a nie otrzewną.

5. Po dotarciu do żeberek wbij nóż pod skórę i unieś ją. Wtedy można ją zerwać.

6. Poćwiartuj mięso, a następnie zrób
a otrzewną i przedłuż cięcie aż do podbródka.<br><br>3. Przetnij przeponę na klatce piersiowej, potem przetnij miednicę i usuń odbyt. Następnie rozchyl powłoki piersiowe i usuń tchawicę. Przewróć zwierzę na bok i wytocz z niego wnętrzności. Skórę tnij wzdłuż brzucha po linii prostej i wszerz na długości wszystkich czterech kończyn (na krzyż).<br><br>4. Rozchylaj skórę, aż będzie można włożyć pierwsze dwa palce pomiędzy nią a otrzewną. Wstaw tam nóż; pchaj jego ostrze nadgarstkiem w przód, przecinając skórę, a nie otrzewną.<br><br>5. Po dotarciu do żeberek wbij nóż pod skórę i unieś ją. Wtedy można ją zerwać.<br><br>6. Poćwiartuj mięso, a następnie zrób
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego