Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 20
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
dodatkiem (i tu oklaski), siekanych grzybków i cebuli. Prawdziwym knock 'downem dla mnie okazał się sos, który - przyznaję - jadłem po raz pierwszy w życiu. Nie spałem dwie noce, aby rozgryźć jego recepturę dla Was! Była to mleczna zawiesina, w której pływały kulki owoców krzewu jałowca, zupełnie pozbawione twardej otoczki - dlatego nadawały się do pogryzienia. Prawdopodobnie do zagęszczenia sosu użyto skondensowanego mleka z tubki, ewentualnie mleka w proszku, ale muszę tu uderzyć się w swe włochate piersi i przyznać się, że nic, co napisałem o tym sosie, nie jest stuprocentowo pewne. W każdym razie zostałem nieźle trafiony na punkt.
Jako następne na
dodatkiem (i tu oklaski), siekanych grzybków i cebuli. Prawdziwym &lt;orig&gt;knock 'downem&lt;/&gt; dla mnie okazał się sos, który - przyznaję - jadłem po raz pierwszy w życiu. Nie spałem dwie noce, aby rozgryźć jego recepturę dla Was! Była to mleczna zawiesina, w której pływały kulki owoców krzewu jałowca, zupełnie pozbawione twardej otoczki - dlatego nadawały się do pogryzienia. Prawdopodobnie do zagęszczenia sosu użyto skondensowanego mleka z tubki, ewentualnie mleka w proszku, ale muszę tu uderzyć się w swe włochate piersi i przyznać się, że nic, co napisałem o tym sosie, nie jest stuprocentowo pewne. W każdym razie zostałem nieźle trafiony na punkt.<br>Jako następne na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego